Tue maaseutua – tuplaa rahasi!

Olemme kokoamassa 150 000 € pääomalainaa.
Sijoitukselle maksettava 15 % vuosikorko tuplaa sijoituksesi viidessä vuodessa.

Valitsemalla summan ja painamalla ”sijoita” sinulle avautuu uusi sivu ja pääset tutustumaan lainaehtoihin sekä valitsemaan maksutavan.

Pienin sijoitettava summa on 100€.

Yli 10.000 euron sijoituksista olemme yhteydessä sijoittajaan.

Tue maaseutua – tuplaa rahasi!

by jani kaaresto

 • 150 000 

  Tavoite
 • 87 700 

  Sijoitettu yhteensä
 • 8

  Päiviä jäljellä
Toteutunut :
58.47%
Minimum amount is €100 Maximum amount is €100000
Rovaniemi, Suomi

jani kaaresto

1 Campaigns | 0 Loved campaigns

See full bio

#LMCGA

Maaseudun autioituminen pysäytetään nyt.
Arctic Smart Village Oy muuttaa maaseutuasumisen houkuttelevaksi, moderniksi ja kestäväksi!

Neljännes kaupunkilaisista haluaisi muuttaa maalle.

 Kriisiaika on vauhdittanut uutta asumisen trendiä, missä kaupungeista muutetaan maaseudulle. Tilastokeskuksen mukaan huhti-kesäkuussa 2020 maalle on muuttanut ennätyksellisen paljon ihmisiä.

 

Maallemuuttoa hidastaa sopivien asuntojen puute. Vuokra-asuntoja ei ole tai ne ovat vanhoja ja huonokuntoisia. Vanhoja taloja ei uskalleta sisäilmaongelmien vuoksi ostaa ja maaseutualueiden asuntojen arvokehitys huolettaa. Usein tyhjilleen jäävät talot eivät tule myyntiin lainkaan, vaan jäävät lomapaikoiksi. Rakennuslainan myöntämiseksi pankki voi vaatia jopa 60 prosentin lisävakuuksia tai jopa 40 prosentin omavastuuosuutta. Lapsiperheitä pelottaa isot lainat epävarman maailman tilan takia. Muuttopäätöstä lykkää vielä pelko yksinäisyydestä uudessa paikassa.

Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii rakennusalan uudistumista.

Ratkaisut hiilineutraaliin rakentamiseen ovat olemassa, mutta niiden käyttöönotto takkuaa. Ratkaisut voivat olla jopa vanhoja edullisempia, mutta rakennusyhtiöt ottavat niitä hitaasti käyttöön.

61%

Pitää maaseutua hyvän elämän paikkana

80%

Suomalaisista haluaa maaseudun pysyvän elinvoimaisena

20%

Edullisempaa rakentamista ryhmärakennuttamisella

+1%

Kasvu asumismenoihin vuosittain mm. energian hinnan noustessa

39%

Suomalaisten hiilijalanjäljestä aiheutuu asumisesta

Arctic Smart Village Oy uudistaa maaseutuasumista ja kehittää koko rakennusalaa kestävämmäksi.

Liiketoimintamalli: Myymme kunnille asukashankinnan palveluita ”avaimet käteen” -periaatteella. Kunnat sitoutuvat maksamaan Älykyliin muuttavista asukkaista korvauksen. Asukkaat maksavat suunnittelustamme välillisesti rakentamisesta vastaavilta toimijoilta perimiemme provisioiden muodossa.

Kohteet:

 • GeoHouse Älykylä Utajärvellä; kohdemarkkinointi alkaa lokakuun puolivälissä
 • Mynämäen Älykylä; suunnittelu aloitettu
 • Hailuodon Älykylä; suorahankintailmoitus Hilmassa
 • Muonion Älykylä; kunnanhallituksen käsittelyssä 28.9.
 • Ranuan Älykylä; valtuustokäsittelyssä
 • Kohteiden arvioitu kokonaistulo 1.802.000 €

ASV:n alustamainen liiketoimintamalli yhdistää markkinoiden parhaiden ratkaisujen tuottajat ja mahdollistaa uusiutumisen myös tulevina aikakausina ilman omaa merkittäviä kehityspanostuksia. Kehittäminen tehdään yrityksissä.

Myymme lisäksi asiantuntijapalveluita esim. osuuskunta-asumiseen ja aluerakentamiseen liittyen suoraan ryhmille ja yrityksille. Lisäksi olemme aloittamassa liiketoimintaa tukevia toimintoja kulujen kattamiseksi.

Viennin suunnittelu on käynnissä ja varsinainen valmistelu alkaa rahoituksen järjestymisen myötä.

 

Älykylä® on uusi asumisen malli, jolla helpotetaan uudisrakentamista ja maalle muuttoa. Osuuskuntamalli on ARA:n kanssa kehitetty. Älykylässä osuuskunta toimii hankkeen rakennuttajana. Asukkaat omistavat osuuskunnan ja asukkaat ovat vuokralla osuuskunnalla. Koska osuuskunta hakee rakennuslainan ja vakuudet, ei asukkaiden tarvitse ottaa henkilökohtaista asuntolainaa. 

Älykylä® on:

 • Kohtuuhintainen
 • Ekologinen
 • Energiaomavarainen
 • Hiilineutraali
 • Turvallinen
 • Yhteisöllinen
 • Asukasystävällinen

Arctic Smart Village kasvattaa maaseudun elinvoimaisuutta, vaurautta ja ihmisten elämänlaatua, sekä kestävää asumista kaikkialla maailmassa. Yritys on selkeä edelläkävijä kestävän maaseutuasumisen kehittämisessä. Voit tutustua yrityksemme vaikuttavuusstrategiaan tästä.

 

Pilottikohteen kohdemarkkinointi alkaa lokakuun 17. päivä. Pilottikohteen suunnittelussa on ollut mukana muun muassa ARA, Granlund Consulting Oy, Arkkitehtitoimisto Toni Yli-Suvanto Oy, Platform Of Trust, Schneider Electric, Holda Energy Solutions Oy, Heliostorage Oy, Seniortek Oy, Kiirunatalot Oy, Veho, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Utajärven kunta.

Konseptia ja yritystoimintaa kehittämässä lisäksi muun muassa Lakiasiaintoimisto Neuvonen Oy, Suomen Säätiötilipalvelu, Fulmore Oy, PoPa Oy, Metropolia AMK, Lapin AMK, Vaasan yliopisto, Sodankylän kunta, Lapin Liitto, Pro Agria Lappi, MTK ja lukuisat muut tahot.

Tulevaisuusnäkymät 10 vuodessa

 • Älykyliä on perustettu 30 kappaletta Suomessa ja Älykylissä asuu tuhansia ihmisiä
 • Olemme luoneet 100 uutta työpaikkaa
 • Olemme haluttu ja tunnettu kumppani kestävässä asumisessa Suomessa
 • Viemme maailmalla arvostettua parasta suomalaista kestävän rakentamisen osaamista merkittäville kansainvälisille markkinoille
 • Olemme saaneet 20 miljoonaa liikevaihtoa Älykylien toteuttamisesta.

Median kiinnostus Älykyliä kohtaan on ollut suurta. Meltwaterin mediaseuranta arvioi vuoden 2020 aikana saavutetun näkyvyyden arvoksi 221.000 euroa (24.9.2020) Kohtaamisemme kuntien päättäjien, mahdollisten asukkaiden sekä yhteistyökumppaniemme kanssa ovat osoittaneet, että olemme ratkaisemassa oikeaa ongelmaa. Ei ole toista toimijaa, joka  tarjoaisi konkreettista ratkaisua maaseutukunnille asukkaiden hankkimiseksi. Yritys kiinnostaa myös kansainvälisiä toimijoita ja tähtää viennin aloittamiseen jo lähivuosina.

 

Yksin ei saa aikaan mitään merkittävää ja siksi etsimme sijoittajia mukaan muuttamaan maailmaa – Älykylä kerrallaan. 

 

Tulevaisuusnäkymät 10 vuodessa

 • Älykyliä on perustettu 30 kappaletta Suomessa ja Älykylissä asuu tuhansia ihmisiä
 • Olemme luoneet 100 uutta työpaikkaa
 • Olemme haluttu ja tunnettu kumppani kestävässä asumisessa Suomessa
 • Viemme maailmalla arvostettua parasta suomalaista kestävän rakentamisen osaamista merkittäville kansainvälisille markkinoille
 • Olemme saaneet 20 miljoonaa liikevaihtoa Älykylien toteuttamisesta. 

Median kiinnostus Älykyliä kohtaan on ollut suurta. Meltwaterin mediaseuranta arvioi vuoden 2020 aikana saavutetun näkyvyyden arvoksi 221.000 euroa (24.9.2020) Kohtaamisemme kuntien päättäjien, mahdollisten asukkaiden sekä yhteistyökumppaniemme kanssa ovat osoittaneet, että olemme ratkaisemassa oikeaa ongelmaa. Ei ole toista toimijaa, joka  tarjoaisi konkreettista ratkaisua maaseutukunnille asukkaiden hankkimiseksi. Yritys kiinnostaa myös kansainvälisiä toimijoita ja tähtää viennin aloittamiseen jo lähivuosina.

Yksin ei saa aikaan mitään merkittävää ja siksi etsimme sijoittajia mukaan muuttamaan maailmaa – Älykylä kerrallaan.